TOP10 mérgező, amivel le kell számolnod!

Ne aggódj, ahogy Te is,úgy minden ember szeretne boldog lenni. Hogy boldogabb legyél, mint most vagy, meg kell határoznod, hogy mely érzelmektől érzed magad rosszul, és meg kell tanulnod, hogyan alakítsd át őket pozitívvá. Íme 10 olyan mérgező érzés, maivel minél hamarabb le kell számolnod:

1. Állandó rágódás

Folyamatos kényelmetlen érzést, szomorúságot, megbánást okoz. Hatással lehet a beszédedre, a figyelmedre és a döntéshozási képességedre is. A rágódás megbénít, de még jelentősebb, hogy hatással lesz a körülötted lévőkre és az egész jövődre is.

2. Állandó elégedetlenkedés

Az elégedetlenség is mérgezővé válhat, ha állandóan jelen van az életedben. Ha csak néha-néha érzed, akkor segít, hogy fejlődj és jobb emberré válj, de ha krónikussá válik, akkor mindig a tökéletességet fogod hajszolni, ami pedig nem létezik.

3. Állandó szorongás

A szorongás általában a bizonytalanság és a fenyegetettség érzéséből jön. Ez a mérgező érzelem az elmédben és a testedben növekszik. Elkeseredsz, de akár depresszióssá is válhatsz tőle. Egyéb tünetei a félelem, a koncentráció és a magabiztosság hiánya, az álmatlanság.

4. Romboló irigység

Ez az érzés biztosan nem fog boldogabbá tenni. Sőt, még a körülötted lévőknek is rossz érzéseket okoz. Nem tudsz örülni mások sikerének, ettől keserűvé válsz, és képtelen leszel kezelni azokat a helyzeteket, mikor mások boldogok és jól megy a soruk.

5. Állandó harag

Egyes helyzetekben a kontroll alatt tartott harag még segíthet is felülemelkedni a nehézségeken. Néha hozzájárul ahhoz, hogy figyelmesebb és koncentráltabb legyél, de a harag veszélyessé tud válni, ha agresszióba fordul át.

6. Mérgező félelem

A kudarctól való félelem az egész életedre rátelepedhet. Ha megtalálod a félelmed gyökerét, képes leszel szembenézni vele és felülemelkedni rajta.

7. Gyakori szégyenérzet

A nevetségessé válástól való félelemhez gyakran társul az elhagyatottságtól, magányosságtól való félelem érzése. A feszélyezettség lebénít, és megakadályozza, hogy elérd a céljaidat és valóra váltsd az álmaidat. Fontos, hogy tudd, bárki is próbál zavarba hozni vagy megszégyeníteni, azt csak a saját bizonytalanságából adódóan teszi.

8. Gyakori frusztráció

Ettől az érzéstől haragot és neheztelést fogsz tapasztalni. Tartsd észben, hogy nem élhetsz úgy, hogy folyton másoknak akarsz megfelelni. Ne feledd, hogy az egyik legfőbb érték a méltóság és az, ha te irányítod a saját életed.

9. Mérgező bűntudat

Fontos különbséget tenni a valódi (például törvénysértés elkövetése miatt érzett) és a mérgező (érzelmi okokból adódó) bűntudat között.

10. Állandó tagadás

A tagadás negatívan hathat arra, ahogyan szembenézel a kihívásokkal. Mély fájdalmat okoz, és megnehezíti önmagad elfogadását. Csak mérgez téged. Tanuld meg szeretni önmagad!

Irány a főoldal >>