Sikeres férfi titka

Vajon mi a sikeres férfi titka? A mondás szerint minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Rengeteg könyvet írtak már arról, hogyan éljen, öltözzön, viselkedjen a mai férfi! A mai férfira divatlapok, életmódmagazinok, újságok, szakkönyvek, honlapok zúdítják az egészséggel, otthonnal, kerttel, divattal kapcsolatos tanácsok áradatát.

Az élet számos területéről ismerhetünk férfiakat, akik egy-egy szférában megtalálták önmagukat, hivatásukat és nagy sikereket értek el. Vajon mi lehet ezen sikeres férfiak titka? Ezek a férfiak vajon teljesen különbözőek, vagy van egy közös pontjuk, amibe a siker kapaszkodik? Bizony vannak a sikeres férfiaknak közös ismertetőjegyeik!

A sikeres férfi titka röviden

Egy sikeres férfi nem attól sikeres, hogy ő annak tartja magát vagy ha már sokan ismerik, nagyképűen viselkedik és lenéz másokat. Egy sikeres férfi akkor sikeres igazán, ha az elért siker után is alázatos és kedves tud maradni és nem uralkodik el rajta a hatalom.

Persze ahhoz, hogy egy férfi sikeres legyen, kellenek különböző belső ismertetőjegyek, amik nélkül hiába akar eredményt elérni, nem fog tudni.

Sikeres férfi titka – Főbb jellemvonások

Ezek a jellemvonások a következők:

  • Magabiztosság, karizma
  • Játékosság, humorosság
  • Becsületes, jó üzleti érzékkel rendelkező
  • Energikus, talpraesett, kreatív

Ezek persze csak részletei azoknak a tulajdonságoknak, amelyekkel egy férfinak rendelkeznie kell ahhoz, hogy sikeres legyen az életben. Lelkileg egyensúlyban kell, hogy legyen, anyagi és érzelmi síkon is harmóniában kell lennie.

A sikert nem csak a munkára érthetjük, egy férfi a családi életben vagy a házasságában is lehet sikeres. Fontos, hogy életét tudatosan élje, lehetőleg pozitív emberekkel vegye körül magát, társnak pedig egy olyan nőt válasszon, aki támogató, szeretetteljes, ugyanakkor szintén talpraesett, energikus és segítő.

Fontos, hogy a sikeres férfi nem csak belsőleg harmonikus, hanem a külvilág felé is képes a motiváló jelenlétre, komfortzónájából pedig ha kell, képes kilépni.

Az önazonosság tehát az egyik legalapvetőbb feltétele annak, hogy egy férfiből sikeres ember váljon, emellett azonban a lélek és anyagi világ egyensúlya is kiemelkedő fontosságú.

Egy sikeres, magabiztos férfi a legtöbb esetben nagy hatással van a nőkre, vonzó a számukra. Sajnos sok hölgy gondolja úgy manapság, hogy ha találnak egy sikeres (=gazdag) férfit, akkor megfogták az Isten lábát, A sikeres férfit elég csak elcsábítani és élősködhetnek rajta. A valóban sikeres, magabiztos erkölcsi mintával rendelkező férfi azonban ezt a fajta hozzáállást rögtön kiszúrja, és kikerüli, hiszen az ilyen férfi számára a legtökéletesebb választás egy egyenrangú, érzelmileg érett, támogató és hasonló értékrenddel rendelkező társ a mindennapokra.

A sikeres férfi titka az első benyomás alapja


A vonzó külső

Hogy milyen benyomást teszünk új emberekre, környezetünkre, egyrészt a ruhánktól, de sokkal inkább az ápoltságtól függ. Sok férfi nem törődik arcbőrével, pedig az időjárás, a környezet ugyanúgy nyomot hagy rajta, mint a nőkén. Így elengedhetetlen a rendszeres tisztítás, masszírozás, bőrápoló készítmények, feszesítők használata. Hogy ez nem eléggé férfias? Döntsék el, hogy akarnak-e tetszeni vagy sem a szebbik nem képviselőinek!
Persze a tiszta, fiatalos arcbőrt tönkreteheti a borosta, az összenőtt szemöldök, az orrból, fülből kicsüngő szőrzet. Viszont egy jó borotva, csipesz nélkül a tetszetős külső elképzelhetetlen. A szőrtelenítés sem csak női privilégium, sok férfi jól tenné, ha szőrteleníttetné a hónalját, hátát, esetleg a mellét. A testápolás alapja a rendszeres tisztálkodás, testápolók használata, és ha tehetik, tornázzanak, mozogjanak, eddzék izmaikat, erősítsék állóképességüket. A fogak, kéz, láb ápolásával is sok kellemetlenség előzhető meg. Ha intim helyzetben sem akar egy férfi kiábrándítóan hatni a nőre, körmének, talpának is kifogástalannak kell lennie.

A haj is nagyon fontos. A frizura a hajtól is függ, hiszen ez lehet vékony vagy erős szálú, ritka, sűrű, egyenes és göndör. Egy azonban biztos: ha rövid, ha hosszú, fontos, hogy mindig ápolt legyen. Divatos a hagyományos, fiús frizura. A borotvált fej vagy a kopaszodó felület körül rövidre vágott haj még mindig előnyösebb az átfésült hajtincsnél!

Öltözet

A világhírű olasz divatguru, Armani saját bevallása szerint azért lett divattervező, mert sehogy sem tudta megszokni és elfogadni az üzletekben kapható fantáziátlan, személytelen és kényelmetlen egyenfazonokat. Az öltöny-nyakkendő-ing összeállítás nem kell, hogy unalmas legyen: a fazont, gombolást, színeket az alkathoz és az ízléshez lehet igazítani. A lezser vagy katonás vonalú felöltők, a cipő- és zokniválaszték, a sokféle alsónemű lehetővé teszi, hogy a férfi tekintélyt parancsoló, nagyvonalúan lezser vagy kápráztatóan hódító külsővel jelenjen meg a társaságban.

Színek:

A szőke, kék hajú férfi a halvány színű öltözetben válik igazán izgatóvá, a sötét hajú, barna bőrű a telt, hangsúlyos színekben (bordó, sötétbarna, acélkék) mutat jól; vöröses hajhoz és bőrhöz a semleges – barna, olajzöld, esetleg téglavörös – színek illenek, az ősz hajhoz, világos szemhez pedig a természet színei, a kék, a zöld és a pirosas felé hajló semleges árnyalatok valók.
Anyagok: Ha pedig valaki már döntött az öltöny stílusa, színe felől, ki kell választania az anyagát is. Milyen legyen? Esterházy-kockás, halszálkamintás, csíkos, pepita, tweed, moher, kasmír, gyapjú vagy selyemmel átszőtt? Öltönyt minden korosztálybeli férfi hord, ha társadalmi pozíciója vagy az alkalom megkívánja. Külön kategóriát képviselnek az üzletemberek! Az elegáns, diszkrét fazonok, színek és minták ajánlatosabbak a feltűnőknél. Ugyanis a tárgyalófelek nem ismerhetik egymás ízlését, s egy melléfogásnak az üzlet is kárát láthatja.

Stílus

Más a helyzet a szabadidőruhákkal. Itt már a városi és a vidéki stílus elüt egymástól. Ugyanis egy étteremben, barátokkal elköltött menü, egy bevásárlás vagy az esti szórakozóhely eleve más öltözetet kíván, mint egy folyóparti piknik vagy a farmon való tartózkodás vagy erdei kiruccanás. Míg városi környezetben a lezser zakó, szövetnadrág ideális lehet, vidékre inkább pulóvert, farmert ölt magára az ember.

Apró kiegészítők a sapkától a pénztárcáig

Bármilyen kiegészítővel gyarapítja is ruhatárát a férfi, annak legalább két feltételnek meg kell felelnie! Az egyik, hogy tegye hangsúlyosabbá egyéni stílusát, s legyen praktikus, ne fölösleges pénzkidobás. Ez különösen érvényes a fejfedőkre. A pénztárcák, irattartók, derékszíjak dolgában Glenville mást ajánl a városi és mást a vidéki ruházathoz. Állítása szerint a bőr kiegészítők csak jobbá tehetik a férfiról alkotott benyomást. Ugyanis ezek nem a divat találmányai, hanem nélkülözhetetlen voltuknál fogva hozzátartoznak a mindennapokhoz.


A mobiltelefonok korában a karóra is veszített szerepéből. Ennek ellenére egy praktikus, stílusos darab teljesebbé teszi az egyéniséget, és sokat elárul viselőjéről. A jó minőségű, klasszikus órák drágák ugyan, de élettartamuk jóval hosszabb az olcsóbbakénál. A telefondivat vagy a menedzsernapló, a zenehallgatást szolgáló apró eszközök tárában is óriási a választék. Nincs abban semmi rossz, ha egy férfi ilyesmikkel is felszerelkezik! A lényeg, hogy ne keltsen velük feltűnést, mert ez ellenszenvessé teheti. Glenville a testékszerek, ékszerek dolgában ugyanezt tanácsolja, sőt a szemüvegkeretek és -tokok világában is eligazítást ad.

Tanácsai közül csak egyet idézünk! Mielőtt a kontaktlencsék korában rászánnánk magunkat egy drága, csúcsminőségű szemüvegkeret vásárlására, gondoljunk arra, hogy az személyiségünk, munkahelyi és magánéleti pozíciónk tükre lesz mások szemében.

Forrás: www.vasarnap.com