Jákob Zoltán a Nagy Ő? Ki az a Jákob Zoltán? Mekkora Jákob Zoltán vagyona?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy ki is az a Jákob Zoltán, mekkor Jákob Zoltán vagyona? Hogyan építette fel életét, karrierjét és vagyonát Jákob Zoltán. Ki is ő valójában és miért lett ennyire sikeres, népszerű. Ebben a cikkben mindenre választ kapsz, amit Jákob Zoltán vállalkozóról tudni akarsz. Röviden: paprikaföldekről jött és műkörmökből csinált milliárdokat. Kezdjünk neki a részleteknek.

Jákob Zoltán egy sikeres üzletember, a Jacobs Holding Zrt. egyszemélyes tulajdonos-vezérigazgatója, a cégcsoport szépségipari- és ingatlanberuházói leányvállalatainak irányítója. Számos nemzetközi szépségipari brand megalkotója, termékfejlesztő mérnöke, trend-settere: Crystal Nails, LuXLash, Elite Körmösakadémia,… RTL klub Trendmánia műsorának szépségszakértője.

Jákob Zoltán a Miss World Hungary szépségverseny egyik zsűritagja is (2011-től, TV2, MTV1, Duna TV), világutazó-felfedező: szépségipari kiállítások, marketing kreációk, fotózás és építészeti témákban. A szépségipar mellett Jakob Zoltán építőipari beruházó/ingatlan fejlesztő.

Jákob Zoltán tanulmányai

Jákob Zoltán Bács-Kiskun megyében született, Baján járt gimnáziumba, ahonnan matematika versenyek győzteseként egyértelműen a Budapesti Műszaki és Közgazdaságtudományi Egyetemre vezetett az útja. Kivételes tanulmányi eredményei miatt Köztársasági Ösztöndíjban részesült. Jákob Zoltán építőmérnökként diplomázott, majd egy véletlennek keverdett bele a szépségiparba. Jákob Zoltán elsajátította a manikűr és a műkörömépítés fortélyait. Ezt mind azért tette, hogy még jobban megértse a piaci igényeket. Ez a lpése nagyon is jól sült el, ugyanis mára Magyarország egyik leggazdagabb embere.

Jákob Zoltán karrierje

Mérnöki munkáját kezdetben építésvezetőként, később saját vállalkozásban, majd építésügyi szakértőként is folytatta. Az építészetből merített szépérzékét és kreativitását 2003-tól a szépségiparban is elkezdte kamatoztatni; ekkor indult a Crystal Nails brand, melyet az ő irányításával, az általa választott legjobb európai oktatók tesztjei alapján gyártottak amerikai nyersanyagokból, és ami ma már az egyik legnagyobb nail innovátor-ként és trend setter-ként ismert világmárkává nőtte ki magát. Ezután alakult az Elite Cosmetix (ma a legnagyobb magyar szépipari gyártó-forgalmazó cég); majd sorra további brandek születtek Jákob Zoltán keze nyomán.

Jákob Zoltán luxusotthona

A lakás olyan egymilliárd forintot ér, a berendezés, az olyan háromszász-négyszázmilliót. Időközben a Rózsadomb közepén is vásárolt egy telket, a nyugdíjas éveit már ott képzeli el. Jákob Zoltán, a következő Nagy Ő a napokban a Blikk stábjának mutatta meg belvárosi luxusotthonát, ahol fél éve él.

A lakás az olyan egymilliárd forint, a berendezés, az olyan háromszász-négyszázmillió

– mondta az üzletember, aki néhány különleges tárgyáról is mesélt a lapnak, egyebek között egy limitált kiadású bibliáról, amit Bécsben vásárolt.

Ez a biblia annyira egyedi, hogy az első példányt a pápa kapta. Összesen hatezret készítettek belőle, kézzel. Arannyal van futtatva, de nemcsak a külseje, hanem bent a lapokon is.

Mint kiderült, a belső dizájnt egy belsőépítésszel és egy lakberendezővel közösen álmodták meg. A lakás egyik fő attrakciója a csigalépcső, ami Jákob elmondása szerint 10 autónyi fémből készült, és 100 órán át festették, lakkozták, továbbá azzal a csillámporral lett felületkezelve, amit az üzletember géllakjaiban is használnak – ugyanezzel az anyaggal dobták fel a konyhai csillárok külsejét is.

Bár a milliárdos korábban a Tények stábjának azt mondta, reméli, élete végéig ebbe a lakásba térhet majd haza, időközben megváltozott erről a véleménye.

Nem vettem volna meg ezt a lakást, ha megtalálom előbb azt a telket, amit most, a lakásszerződés után egy héttel találtam. A Rózsadomb közepén vettem egy gyönyörű, panorámás telket. De fél éven keresztül nem találtam. (…) Ha nyugdíjas leszek, akkor oda fogok kiköltözni a Rózsadombra, és van egy jó nagy kertem. Kapálni nem szeretek, úgyhogy valami más növényzet lesz

– mondta most a Blikk munkatársainak.

A Crystal Nails tulajdonosát, Jákob Zoltánt nem zavarja, ha vadidegenek ülnek be a Ferrarijába. A vagyona azon múlt, hogy idejében kiszállt a határidős ügyletekből. A napokban derült ki, hogy az idén Jákob Zoltán lehet a TV2 2023-as Nagy Ő című műsorának főszereplője. Ha ez igaz, új pályára lépne a kereskedelmi csatorna, hiszen a műsor történetében most először szerepelhet klasszikus üzletember. Korábban inkább hírességeket, sztárokat választott ki a TV2. Jákob Zoltán ráadásul nem hétköznapi vállalkozó, hanem a legsikeresebbek egyike, ami azért is nagy dolog, mert gyerekként paprikaföldeken dolgozott. A legutóbbi 100 leggazdagabb magyar listáján a 37. helyet szerezte meg 43,2 milliárd forintos vagyonnal.

Miből lett Jákob Zoltán vagyona?

A céges érdekeltségeit vizsgálva az látszik, hogy az Elite Cosmetix Kft. és a Jákob Ingatlan Kft. a két zászlóshajója a vállalkozásainak. 2021-ben az Elite Cosmetix több mint 6,5 milliárd forint forgalmat ért el, és 1,3 milliárd forint profittal zárt. A Jákob Ingatlan Kft. 2009-ben jött létre, és még nagyobb vállalkozás: 2021-ben majdnem 10,5 milliárd forint bevételt könyvelt el, és 154 millió forint volt az adózott eredmény.

A Jákob Ingatlan Kft. főtevékenysége lakó- és nem lakóépület építése, illetve saját tulajdonú ingatlan adásvételével és bérbeadásával, üzemeltetésével is foglalkozik, tehát tipikus ingatlanfejlesztő cég. Jákob Zoltánt 2013 óta ismeri a piac mint építőipari beruházót és ingatlanfejlesztőt. Akkoriban 65 lakásos társasházi projektet valósítottak meg, 2016-ban pedig Elite Park Újbuda néven indított több mint 700 lakásos beruházást. Ennek az első ütemét befejezte, a folytatását már mások bonyolítják le.

A műkörmös

Az Elite Cosmetix lényegében a Crystal Nails márkát takarja, amely kvázi itthon a műköröm-alapanyagok vezető gyártója és forgalmazója. Ennek a tevékenységnek az elindításáról Jákob Zoltán egy korábbi interjúban azt mondta, hogy akkoriban családi okokból úgy érezte, hogy a munkában is váltania kell. Kapóra jött, hogy a testvérének egy cseh ismerőse azt javasolta, hogy az általa forgalmazott műkörömtermékeket adja el Magyarországon. 

Azt sem tudtam, mi a műköröm, de belevágtam

– mesélte. Kiderült, hogy nem tud jól együttműködni a cseh vállalkozóval, ezért maga próbálkozott meg behozni a termékeket Hollandiából. De még ez sem hozta meg a várt sikert. Ennek ellenére nem hagyta abba, mert nagyon megtetszett neki az iparág. „Annyira más világ volt, mint az építőipar, ahol hidegben, hóban, fagyban kell dolgozni, instruálni a kőműveseket, a többi munkást. Elbűvölt a szépségipar, ahol annyi minden más volt. Szép, ápolt emberekkel, nőkkel vagy körülvéve, minden arról szól, hogy legyünk igényesek, érezzük jól magunkat. Szóval erőltettem a dolgot.” Behozott egy amerikai márkát, amely már kapósabb lett. Csakhogy nem fejlesztettek eléggé, ezért megalapította a saját márkáját, a Crystal Nailst. Egy amerikai vegyésszel összeállva fejlesztettek néhány igazán sikeres terméket. A Cystal Nails nemcsak Magyarországon futott be, hanem külföldön is és több tucat országba exportál.

Online férfi magazin főoldal >>