3 tipp, hogy jól induljon a nyár

Idén nyáron végre jó lenne, ha minden a harmónia jegyében telne? Ha az elmúlt hónapok pörgős mindennapjai után feltöltődve és kiegyensúlyozottan vágnál bele a júniustól kezdődő kalandokba, készülj fel tudatosan az alábbi 3 tipp segítségével!

1. Ne ragadj a múltban!


Még ha sok tüske is maradt benned, lépj tovább minél hamarabb. Csakis úgy indulhat kiegyensúlyozottan és terv szerint a nyár, ha a régi sérelmeket és utólag már megváltozhatatlan eseményeket lelkileg feldolgozod, majd elengeded. Fontos, hogy elfojtás helyett valóban gondold át még a legnegatívabb hatással járó múltbéli eseményeket is. Minél hamarabb megszabadulsz a lelkedet nehezítő súlyoktól, annál frissítőbb és színesebb nyár elé nézel.


2. Jelölj ki 3 ambiciózus, de reális célt a nyárra!


Nyári bakancslista készítésével máris lesz 3 konkrét célod, amelyet 3 hónap alatt meg is valósíthatsz.
Érdemes olyan célokat választani, amelyek teljesítése még a borús őszi időszak beköszöntével is bármikor jókedvre derít, ha eszedbe jut. 3 hónap ugyan sok idő, de mégsem elég mindenre. Azonban a régóta tervezett nyaralásra, a kisebb, néhány napos programok pótlására és a jól megérdemelt kikapcsolódásra bőven elegendő!


Ötletek az idei nyárra:


● Rendszeres sportolás. Valóban ki szeretnéd használni az előtted álló 3 hónap nyújtotta lehetőségeket? Ha igen, itt az ideje felvenni a futócipőt, és minél többet mozogni a szabadban, hogy testileg és lelkileg egyaránt megújulj a nyár a folyamán. Ráadásul a sportolás dopamint, azaz boldogsághormont szabadít fel, amely rengeteget hozzátesz a kiegyensúlyozott mindennapokhoz.


● Nyaralás a régóta tervezett helyszínen. Szívesen elmennél kedvenc filmed vagy sorozatod forgatási helyszínére? Idén nyáron végre bejárnád Olaszország legszebb tájait, és felfedeznéd az itáliai reneszánsz csodáit? Akár csak 2-3 napra, vagy éppen 1-2 hétre utaznál ruccannál ki, az új városok és falvak felfedezése, illetve a helyi kultúra megismerése remek feltöltődési lehetőséget biztosít. A hazahozott szuvenírekben hordozott emlékek pedig még a téli hónapokba is egy kis nyarat csempésznek a szívedbe.


● Romantikus borkóstoló program a pároddal. Finomabbnál finomabb borok, mennyei sajtok és csodálatos kilátás a teljes borvidékre – jól hangzik, ugye? Szerencsére a borkóstolók és a pincészetek izgalmas birtokjárásai hazánkban is elképesztően sikeresek, kiemelve a világörökség részét képező tokaji borvidéket.

3. Készítsd elő időben a terepet!
 

Precíz tervezés nélkül gyakran egy szempillantás alatt elrepülnek az értékes nyári napok. Persze gyakran a spontán programok a legjobbak, de ha nyaralni készülsz, már ma nézz szét az elérhető szálláshelyek között, és intézz el mindent időben, hogy stressz nélkül indíthasd a júniust.