TOP9 jel, hogy a párkapcsolatod nem a jó irányba halad

Az új emberekkel való találkozás és ismerkedés érdekes élmény. Általában azonnal meg tudjuk mondani, hogy valakinek egészséges kapcsolata lesz-e másikkal vagy sem, ám vannak olyan dolgok, amik csak később derülnek ki.

Ha ezeket a figyelmezető jeleket tapasztalod, akkor érdemes felhúzni a vörös zászlót és elengedni az illetőt, mert nem lesz vele jó életed a továbbiakban.

#1 Ha mindenben téged hibáztat

Amíg a másik nem akarja rendbe tenni a saját mentális és érzelmi egészségét, addig képtelen lesz rád figyelni, és te mentális és érzelmi egészségeddel sem foglalkozik. Ha állandóan téged hibáztat mindenért, az nem jó. Egy ilyen kapcsolat nem vezet előre. Ez egyértelműen piros zászló!

#2 Ha mindig megpróbál meggyőzni a saját igazáról

Ha valakinek egészségtelen hitrendszere van, és súlyos elutasításokat vetít rád, attól te sem fogod jól érezni magad. A másik ember meggyőződésének visszatartársa nem vezet előre egy kapcsolatban. Ehelyett inkább maradj távol az ilyen embertől és sétálj el.

#3 Ha áldozatnak tekinti magát

Ha úgy tekint magára, mint aki mindig valaminek vagy valakinek az áldozata ez egyértelmű menekülésre ad okot. Az ilyen emberekkel nagyon nehéz, mert te sem leszel elég jó neki.

#4 Ha nem tudja közölni az érzelmeit

Az embernek legalább arra képesnek kell lennie, hogy az önbizalmát és a meggyőződését megossza a másik emberrel. Enélkül a kapcsolat soha nem lesz egészséges. Ha egyedül vagy érzelmileg a kapcsolatban, akkor magányos vagy, és ezen semmi sem változtat.

#5 Ha nem tud elköteleződni

Ha valaki nem tud elköteleződni a másik iránt, akkor maga iránt sem tud. Nem növekszik, nem fejlődik. Az elkötelezettség hiánya jöhet egy gyerekkori traumából, de bármi másból is. Ha a párod nem tud megmaradni melletted, akkor ideje tovább állni.

#6 Ha nincsenek motivációi, és tervei

Valaki, akinek nincs elég önértékelése, és nem rejteget magában nagy álmokat, és ambíciókat, akkor hajlamos csak a szerelemre koncentrálni. Az ilyen ember túlzottan rátelepszik a másikra, és elnyomja. Kell, hogy mindenki önálló személyiség legyen, és ne a szerelem határozza meg az életét.

#7 Ha nem te vagy neki a prioritási lista elején

Soha ne adj valakinek esélyt, ha ő folyamatosan azt mutatja, hogy mennyire nem vagy fontos neki. Nem a másik hibája, ha ő nem látja, hogy mennyire fontos, hogy a másik ember számára. Ha valaki nem ismeri el az értékeidet, és lejjebb sorol minden másnál, akkor eljött a szakítás ideje.

#8 Ha kompromisszumképtelen

Ha a másik nem tud kompromisszumot kötni, akkor fuss. Ha mindent előír és lediktál neked, akkor fuss. Ez nem igazi kapcsolat. A kapcsolatok kompromisszumot jelentenek.

#9 Ha nem tud kiszolgáltatott lenni

Ha valaki nem tudja letenni az összes kártyáját az asztalra, akkor le se kell vele szembe ülnöd. A sérülékenység kulcsfontosságú egy kapcsolat sikeressége szemponjából. A hibák emberibbé teszik a másikat, és mindkét félnél segítenek, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz.

Persze a fenti 9 ponton bármikor lehet javítani, és kell is, ha felmerülnek. Aki képes hibáit kiküszöbölni, azzal megéri együtt lenni.

Forrás: goodstuff.hu