Leggyakoribb szexuális problémák

A szexuális problémák bármely életkorban megjelenhetnek, de a legtöbb nő 30 éves kora előtt tapasztalja a nehézségeket, míg a legtöbb férfi 50 éves kora után tapasztalja. Ez azt jelenti, hogy sok pár szexuálisan nincs szinkronban.

Szexuális problémák a fiatal korban

Sok fiatal férfi szenved szexuális problémáktól: teljesítményi szorongás és a pénisz méretével kapcsolatos aggodalmak, korai magömlés, ejakulációs nehézségek és néha merevedési zavarok. A fiatal férfiaknál azonban a két legnagyobb probléma a péniszméret miatti szorongás és a korai magömlés. A fiatal nők szexuális problémái általában összetettebbek. A lányok kiskoruktól kezdve szeretnék felfedezni szexualitásukat, de vegyes üzeneteket hallanak. „Tisztességes” vagy „jeges lányok”, ha félénknek érzik magukat, vagy nem hajlandók fiúk közeledni hozzájuk. De ha túlzottan lelkesnek tűnnek, akkor „könnyűek”, „slamposak” vagy „slamposok”.

A fiatalabb nők érthető módon aggódnak a terhesség kockázatai miatt, és amikor olyan férfiakkal vannak, akik kevésbé aggódnak, mélységesen csalódottak. A legtöbb fiatal férfi (és sok idősebb férfi) úgy gondolja, hogy a közösülés a női öröm és orgazmus kulcsa. A nők 25%-a csak közösülés révén éri el az orgazmust. A legtöbb embernek gyengéd, állandó csiklósimogatásra van szüksége az orgazmus eléréséhez. Sok fiatal férfi tudatlansága miatt sok fiatal nő nem kapja meg az orgazmus eléréséhez szükséges stimulációt. De amikor a fiatal nők küzdenek az orgazmusért, gyakran tévesen magukat hibáztatják.

Időbe, gyakran évekbe telik, mire a fiatal nők megbékélnek szexualitásukkal. Ez a folyamat általában azt jelenti, hogy a férfiak pontosabb betekintést nyújtanak az általuk preferált erotikus ritmusokba (amelyek általában több csókkal, öleléssel és kölcsönös testmasszázzsal lassulnak) és a szexuális mozgásokba, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy kellőképpen felkeltsék az orgazmust. 30 éves korára a legtöbb nő (többé-kevésbé) elfogadja szexualitását, ahogy egyre tapasztaltabbak lesznek az életben és a szexualitásban. A legtöbb ember jobban érzi magát mindentől, ami izgatja őket, és lehetővé teszi számukra, hogy élvezzék magukat – talán a hüvelyi szex önmagában, de valószínűleg a csikló közvetlen kézi és nyelvi stimulálásával kombinálva.

Szexuális problémák idősebb korban

Amikor egy nő betölti a 40. életévét, elkezdődik a menopauza. Ez két új problémát okoz – a hüvelyszárazságot és a hüvelysorvadást, a hüvelyfal elvékonyodását, amelyek mindkettő kényelmetlenné és néha lehetetlenné teheti a közösülést. A szárazság bármely életkorban kialakulhat, de 40 éves kor után gyakoribbá válik. A hüvelyszövet elvékonyodása általában 55 éves kor után válik problémává. Szerencsére a szexuális kenőcsök enyhítik a legtöbb szárazságot, és segítenek megelőzni az atrófiával kapcsolatos irritációt szex közben. Emellett az idősebb nők egy másik kihívással néznek szembe: a demográfiai helyzettel. A nők átlagosan tovább élnek, mint a férfiak. Ahogy öregszenek, sokuknak szembe kell nézniük özvegy, merevedési zavarokkal küzdő férfiakkal, akik (tévesen) azt gondolják, hogy szexuális életük kimerült, és azzal a ténnyel, hogy az idősebb egyedülálló férfiak gyakran fiatalabb nőknek udvarolnak.

Bármennyire is kihívást jelentenek az idősebb nők szexuális problémái, az idősebb férfiak szexuális problémái sok esetben sajnos jóval ijesztőbbek.

50 éves koruk után már kevésbé izgatottak. Azok a férfiak, akik huszonévesen kanosak voltak, gyakran azt tapasztalják, hogy nem izgatottak. Ez a fő oka annak, hogy sok középkorú és idősebb férfi néz pornót – nyugtasd meg magad, hogy még mindig izgatottak lehetnek. Ezenkívül 65 éves korára a legtöbb férfi legalább némi merevedési zavart tapasztal. Az okok gyakran orvosi eredetűek, beleértve a cukorbetegséget, az elhízást és a szívbetegségeket. Ezek az állapotok csökkenthetik a pénisz véráramlását, és merevedési zavarokhoz vezethetnek – a balkezeseknél 45 és 50 éves kor között kezdődő erekció, amelyet enyhe merevedési zavar követ, amely gyakran súlyosbodik.

És amikor az idősebb férfiak erekciót kapnak, már nem olyan teltek és szilárdak, mint korábban – és a dolgok közepette elhervadhatnak, gyakran minden látható ok nélkül. Az erekciós zavar elleni gyógyszerek segíthetnek. A változtatások legjobb esetben is zavarónak tűnnek. A legrosszabb esetben a férfiak úgy döntenek, hogy nem szexelnek, gyakran partnereik bánatára. Ezenkívül sok idős férfi még mindig szenved a korai magömléstől. A felnőtt férfiak egynegyedének és egyharmadának minden életkorban rosszul szabályozott ejakulátuma van. Azonban sok idősebb férfi ismétlődő korai magömlést tapasztal, amikor az erekció akadozni kezd. A korai magömlés fő oka a stressz, például az erekció nehézségei okozzák.

Az idősebb férfiak szexuális változásai zavaróak lehetnek. Évtizedekkel később libidójukat és szexuális funkciójukat magától értetődőnek tekintik, vagy 50 éves kor után már nem automatikusak. Ez zavaró és frusztráló lehet, aminek következtében egyes férfiak „kiesnek” a partnerszexből.

Legjobb szex

A tisztességes párkapcsolatban élő pároknál a legkevesebb szexuális probléma általában a harmincas-negyvenes éveikben jelentkezik. Ebben a szakaszban a legtöbb nő megszabadult a fiatalabb nőket sújtó szexuális problémáktól, míg a legtöbb férfi még nem szembesült az idősebb férfiak szexuális problémáival. De egyik nem szexualitása sem zárja ki a nagyszerű szexet. Ahogy az embereknek bármilyen életkorban lehetnek szexuális problémái, az emberek bármilyen életkorban képesek megbirkózni és élvezni a nagyszerű szexet. hogyan? Ha megérted és elismered szexuális problémáidat, akkor képes leszel megoldásokat találni. Sokan foglalkoznak potenciaproblémákkal, és az egyik legjobb megoldás a potenciatabletta.

Potencianövelők rendelése 2 perc alatt >>

Irány a főoldal >>