Szex terhesség alatt

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy milyen a szex terhesség alatt. Mi az igazság a terhesség alatti szexről? Mennyit szabad, mire kell odafigyelni. Egyértelműen kijelenthető, hogy a szex terhesség alatt biztonságos és engedélyezett, ha komplikáció mentes a terhesség. Sajnos előforudlnak olyan esetek, amikro a szex terhesség alatt nem javasolt. Nézzük végig, hogy melyek azok az esetek, amikor a szex terhesség alatt nem ajánlott. Összeszedtünk neked egy cikkben minden amit a terhesség allati szexről tudni érdemes. Kezdjünk bele.

Mikor nem engedélyezett a szex terhesség alatt?

Általánosságban elmondható, hogy a szex a terhesség alatt megengedett, de bizonyos esetekben nem ajánlott. A következő helyzetekben nem javasolt a szex a terhesség alatt:

Vetélés korábbi terhességben.

A jelenlegi terhességben fennáll a vetélés veszélye.

A korábbi terhességek koraszüléssel végződtek.

Hüvelyi fertőzés nyitott méhnyak szivárgó magzatvíz

Vérzés és kismedencei fájdalom jelentkezhet terhesség alatt.

Ha a fenti állapotok bármelyike ​​fennáll, orvosa valószínűleg azt fogja javasolni, hogy hagyja abba a nemi életet. Ha nem vagy biztos benne, hogy a helyzeted mennyi szexet enged meg a terhesség alatt, mindenképpen konzultálj orvosoddal!

Biztonságos a szex terhesség

A terhesség alatti szex abszolút megengedett és biztonságos a legtöbb terhességnél. Szex közben a magzat nem sérül, mert a magzatvíz, a magzatvíz membrán és a zárt méhnyak védi. Az egész intim együttlét óta a baba csak úgy érezte, mintha ringatna. Ezért ha nemi életet él partnerével, a magzat egészséges fejlődése nem lesz akadályozva. Egyes terhességeknél azonban orvos vagy nővér tanácsára kerülni kell a szexet. Amikor a terhesség alatti szexről van szó, az irányelvek mindig megegyeznek a nőgyógyászok és a nővérek által elmondottakkal.

Szexuális vágy a terhesség alatt

Ha nincs semmi akadálya a terhesség alatti szexnek, akkor sem biztos, hogy Ön vagy partnere vágyik rá. A 9 hónapos időszak alatt a libidó folyamatosan változik, ami teljesen természetes. Néha egyáltalán nem akarsz szexelni a pároddal, máskor pedig inkább állandóan egymás karjában lennél.

A terhesség első trimesztere nagyon megterhelő lehet az Ön számára. Ilyenkor a legtöbb várandós anyának olyan problémái vannak, mint a reggeli rosszullét, a fáradtság és a túlzott alvás. A hormonális változások is mindent megtaláltak. Szexuális vágya csökkenhet a hirtelen hormonális hullámok miatt. A terhesség első trimeszterében, még akkor is, ha Ön és partnere megbarátkozik a terhesség gondolatával, ez mindkettőtök számára új helyzet. Ezért az első trimeszterben a szexuális kapcsolat kevésbé fontos lehet.

Szex terhesen az első 3 hónapban

A terhesség első trimesztere nagyon megterhelő lehet az Ön számára. Ilyenkor a legtöbb várandós anyának olyan problémái vannak, mint a reggeli rosszullét, a fáradtság és a túlzott alvás. A hormonális változások is mindent megtaláltak. Szexuális vágya csökkenhet a hirtelen hormonális hullámok miatt. A terhesség első trimeszterében, még akkor is, ha Ön és partnere megbarátkozik a terhesség gondolatával, ez mindkettőtök számára új helyzet. Ezért az első trimeszterben a szexuális kapcsolat kevésbé fontos lehet.

Szex terhesen a második 3 hónapban

A második három hónap nagy változást hozott az elsőhöz képest. Ekkorra nagy eséllyel elmúltak a hangulatingadozások, és a reggeli rosszullét már csak emlék. Ez lehet a legenergiásabb időszak a terhesség alatt. Ezért nem meglepő, hogy a libidó nő a második trimeszterben. A testedben végbemenő változások a szexuális vágy jelentőségét is növelik. Így például kitágulnak a melleid, érzékenyebbek lesznek a mellbimbóid, és minden érintésre jobban fogsz reagálni.

Szex terhesen az utolsó 3 hónapban

A nagy has ellenére a harmadik trimeszterben még mindig szabad az út a szex előtt, hacsak az orvos másként nem dönt. Bár igaz, hogy ekkorra már akkora lesz a hasad, hogy nagyon kreatívnak kell lenned ahhoz, hogy megtaláld a mindkettőtök számára előnyös szexpozíciókat. Ebben az esetben a misszionárius pozíció gyakran már nem kényelmes, mert a magzat nagy nyomást gyakorol a hátadra, amikor hanyatt fekszik. A terhesség alatti szex során az orgazmus méhösszehúzódásokat okoz, de ezek nem azonosak a szülés során fellépő méhösszehúzódásokkal. Komplikációmentes normál terhességben az orgazmus nem vezet koraszüléshez.

Szex a terhesség alatt: Tények és mítoszok

Sok tévhit létezik a terhesség alatti szexről, amelyeket el kell oszlatni. Természetesen még mindig sok kérdésre kell választ adni a terhesség alatti szexről.

Az orgazmus koraszülést okoz?

Ez az állítás ebben a formában helytelen. Normális folyamat, azaz egyszerű terhesség esetén az orgazmus önmagában nem vezet koraszüléshez. Az orgazmus méhösszehúzódásokat okoz, de nem azonos a szülés során fellépő összehúzódásokkal. Az orgazmus még a megjelenési dátum közelében sem váltja ki a szülést.

A péniszbe való behatolás károsíthatja a magzatot szexuális kapcsolat során?

A közösülés során a pénisz nem károsítja a babát, a magzatot a magzatvíz, a magzatvíz membrán és a zárt méhnyak védi.

Terhesség alatt tilos az anális szex?

Igen! Terhesség alatt az anális szex a fertőzésveszély miatt nem javasolt.

Szex a szülés után

A szülés utáni időszak eltér a terhesség 9 hónapjától, ha nemi érintkezésről van szó. A szülés komoly terheket ró a nő testére. Ezért nem ajánlott a szülés után 6 héten belül szexelni. Ezek a hetek szükségesek a méh regenerálódásához, hegesedéshez és kisebb sebek gyógyulásához. Ha a vajúdás során perineális metszés szükséges, időt kell hagynia a perineális seb gyógyulására is.

A szex lelki vonatkozásai a terhesség alatt

Eddig a terhesség alatti szex fizikai vonatkozásait tárgyaltuk, de nem feledkezhetünk meg a lelki vonatkozásairól sem. A terhességtől függetlenül a szex mindig közös döntés eredménye legyen. Ez azonban különösen igaz a terhesség alatt. Ha tudod, hogy babád a hasadban növekszik, az új helyzetet teremt, amelyhez mindkettőtöknek meg kell szoknia. Egyesek számára könnyen és gyorsan elfogadhatja ezt az új helyzetet, míg mások számára ez egy hosszabb folyamat

Irány a főoldal >>

Spermanövelő tabletta rendelése 2 perc alatt >>