Szabadulj meg az arc körüli ráncoktól

A száj körüli ráncok az életkor előrehaladtával könnyen kialakulnak, egyáltalán nem kell kétségbeesned, ha meglátod az első kis mélyebb árkot. Alkalmazd az alábbi módszereket, és könnyen halványíthatod őket.

Az öregedésen kívül a helytelen táplálkozás, a genetika, a bőr szárazsága, vagy a túlzott napozás következtében is kialakulhatnak a száj körüli ráncok.

1.Arctorna

Végez rendszeresen reggel, vagy este 5-10 perc arctornát. Bőröd sokkal rugalmasabb lesz, és a ráncaid is halványodni fognak. Húzd szét a szájad sarkait, mint egy nagyon erőltetett mosolynál. Maradj így két másodpercig, majd “nyújtsd fel” az ajkaid, próbáld elérni az orrod. Ezután formázz “o” betűt, és maradj így szintén 2 másodpercig. Ezt a három gyakorlatot végezd 10 percen keresztül.

2.Kókuszolaj, és tojásfehérje

Egy evőkanál tojásfehérjét keverj el egy evőkanál kókuszolajjal, és kend be az ajkaid körüli részt. Várj 20 percet, majd mosd le langyos vízzel. Hetente alkalmazd többször is, feszesíti az arcbőröd, és csökkenti a ráncok jelenlétét.

3.Méz és citromlé

Keverj el egy evőkanál frissen facsart citromlevet egy evőkanál mézzel, és egy evőkanál vízzel. Mártsd a keverékbe az ujjaidat, majd kend be a ráncosodásra hajlamos területet. Hagyd állni 15 percig, majd mosd le bő vízzel.

4.Olívaolaj

Magas antioxidáns, és E-vitamin tartalma miatt kiválóan ápolja, és feszesíti a bőrt. Hetente többször kend be az arcod vele, masszírozd be, és hagyd állni egy éjszakán át. Egy hét múlva már érezni fogod, hogy bőröd sokkal puhább és hidratáltabb.

5.Paradicsom

A paradicsom tele van A-, B6-, C-vitaminnal, béta-karotinnal, és likopinnal. Pépesíts egy paradicsomot, és masszírozd be vele az ajkaid körüli részt. Hagyd néhány percig állni, majd mosd le bő vízzel.

6.Ananász

Nagyon hatékony ránctalanító, és a benne található bromelin nevű enzim segíti a bőr regenerációját. Turmixolj le egy szelet ananászt, és kend be vele a bőröd, majd 20 perc múlva mosd le bő, langyos vízzel.

7.Aloe vera

Szerezz be egy cserepes aloe verát, és rendszeresen illeszd be a szépségápolási termékeid közé. Vágj ketté egy levelet, préseld ki a benne található zselés anyagot, és ezzel kend be a megtisztított bőröd. Hagyd állni 30 percen keresztül, majd mosd le ásványvízzel.

Forrás: tudasfaja.com