„Nem elég, hogy a kommunikációval hadilábon állunk, az őszinteséggel még inkább!”

Rengeteg újságcikkben, magazinban foglalkoznak a férfi-női, női-női, férfi-férfi kommunikációval, és általában annak hiányával. Könyveket írnak erről, kommunikációs tréningeket, technikákat fejlesztenek ki erre vonatkozóan. Nagyon fontos lenne ennek kapcsán az őszinteségre is hangsúlyt fektetni, mert semmilyen beszélgetésnek nincs értelme enélkül! – mutat rá Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója!

Nem elég, hogy a kommunikációval hadilábon állunk, az őszinteséggel még inkább! Létre tudunk hozni egy olyan környezetet, amelyben ez az érték magától értetődő? Hihetetlenül fontos feladat ez mindnyájunknak! Nemcsak egy olyan környezet szándékos kialakítása, amelyben őszintének lehet lenni, hanem annak állandó gondozása is. Ha nem foglalkozunk ezzel folyamatosan, hiába a sok beszélgetés, a rengeteg cikk, könyv, tréning, őszinteség nélkül a kommunikációnak nincs értelme!

Talán sokakat meglep majd, de kényes téma a család is (anyós, após, testvérek…) Továbbá a gyereknevelési elvek, a szexualitás. Sőt, a házasságok olyan apróságokon is elcsúszhatnak, mint a higiénia, az ápoltság hiánya – amikor nem beszéljük meg ezt őszintén, nyíltan!

Nagy kérdés, miért nem tudunk ezeken a kényes témákon átlendülni, milyen bátorság, és milyen fogadókészség kellene ehhez?

Forrás: www.ferfiakklubja.hu