Melyek a legjobb romantikus könyvek

Te is kíváncsi vagy, hogy melyek a legjobb romantikus könyvek? Nem tudod, hogy mely romantikus könyvet válaszd a polcokról? Ha még ninc smeg, hogy melyek a legjobb romantikus könyvek, akkor most mi segítünk. Olvasd el a cikket 2 perc alatt. Íme a legjobb romantikus könyvek, amiket érdemes beszerezned!

Ezeket az izaglamas, romantikus könyveket bátran lemelheted a könyvespolcról. Bármilyen évszakban bármikor, bárhova magaddal viheted, mert garantáltan kikapcsolják az agyadat. Íme a legjobb romantikus könyvek tehát, amiket mindenképp olvass el, ha szereted ezt a műfajt!

Legjobb romantikus könyvek TOP3-as listája

Ha nincs sok időd, akkor az alábbi 3 romantikus könyvet mindenképp olvasd el, ha van rá szabad időd.

#1 Romantikus könyv – Katie Fforde: Tökéletes esküvő

Az egyik legjobb romantikus köyva a „Tökéletes esküvő” Képzeld el egy csodás kis faluban lkévő templomot, finoman elegáns menyasszonyi ruhákat, rózsacsokrokat, kecses pezsgőspoharakat. Röviden és tömören képzeld magad elé a nagy betűs Romantikát. Na most ezt a képet látja maga előtt álmaiban Beth, Rachel és Lindy. Mind a három nő válaszúthoz érkezett és készen arra, hogy végre azt tegyék, amit a szívük diktál. A három nő véd és dacszövetséget köt egymással, majd ezt követően együtt indítják el álmaik vállalkozását: vidéki esküvők szervezése, normális árakon. Hamarosan ott találják magukat a helyiek szerelmi életének kellős közepén, és miközben megtanulnak tortát díszíteni vagy éppen a dédmama esküvői ruháját a csinos menyasszonyra szabni, óhatatlanul is slamasztikába keverednek. Hiszen ha a szerelem bajjal jár, az esküvő csak tetézi a bajt. Vajon kibírja-e a barátság a sok megpróbáltatást? És mi lesz, ha a nagybetűs Szerelem közbeszól?

#2 Romantikus könyv – Lesley Pearse: A múlt nyomában

A következő könyv szintén a legjobb romantikus könyvek közül az egyik legnépszerűbb. Bátorságról és a szerelemről szól. 1953. június 2-át írunk, Anglia II. Erzsébet királynő koronázását ünnepli. Molly Heywoodnak azonban egészen máshol járnak a gondolatai. A húszas éveiben járó lány, aki apja vegyesboltjában dolgozik Somerset egyik aprócska falujában, az ünnepséget hátrahagyva barátnője házához siet. Az erdei lakban rettenetes tragédia fogadja: Cassie-t meggyilkolták, és hatéves, félvér kislánya, Petal nyom nélkül eltűnt.Bár az országos lapok is felkapják a tragikus ügyet, senki nem tud semmit a kislányról. Cassie múltját rejtély övezi.

Az egyetlen nyom, ami elvezethet a lány családjához, egy levél, melyet Cassie Londonból kapott. Molly elhatározza, hogy Londonba költözik, hátha ott sikerül a kislány nyomára bukkannia.A nagyvárosba érkezve azonban keserűen tapasztalja meg, milyen nehezen boldogul egymagában egy vidéki lány. És minél közelebb kerül az igazsághoz, annál veszélyesebbé válik az útja. Molly mindent feladott – az otthonát, a boldogságát és esélyét a szerelemre – azért, hogy megtalálja Petalt. Lehet, hogy az élete is veszélyben forog?

#3 Romantikus könyv – Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

Louisa Clark elégedett az életével. Szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával együtt lakik. És talán még Patricket is szereti, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, Lou elvállalja egy harmincöt éves férfi gondozását, aki súlyos balesete után depressziósan és mogorván tölti a napjait.Will Traynor gyűlöli az életét. Hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített?

A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások – mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínesnek tűnik. Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve sem találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és – pusztán a másik kedvéért – újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról? A könyvből egy romantikus film is készült nemrégiben, nézd meg azt is, ha elolvastad a regényt!

Fantasy romantikus könyvek világáról hallottál már?

Imádod a romantikát és az érzelmes szerelmes történeteket egy kis mágiával és varázslattal megfűszerezve? Ha a válaszod igen, akkor itt a helyed! Cikkünkben olyan romantikus fantasy könyvek kerülnek bemutatásra, melyek az elmúlt egy-két évben hatalmas népszerűségre tettek szert, és teljesen elvarázsolták a fantasy szerelmeseit.

Miről szólnak a romantikus fantasy könyvek?

Mielőtt rátérünk a figyelemre méltó dark fantasy könyvek bemutatására, szeretnénk röviden ismertetni a romantikus fantasy könyvek sajátosságait. A fantasy a fantasztikus irodalom egyik műfaja, történetmesélési (epikai) műfaj, amit a szépirodalmi művek közé tartozik. Valójában tág fogalom, mely egyidős az irodalom kialakulásával. Az emberek mindig is szerettek hinni a csodákban, és a képzeletüket megragadva gyakran olyan legendákat, történeteket alkottak, melyek nem ismerik az idő múlását. A fantasy műfaj a 19. században, a romantika stílusirányzat megjelenésével párhuzamosan kezdett fejlődni, valódi népszerűségre azonban csak később tett szert a 20. század környékén J. R. R. Tolkien munkásságának köszönhetően.

A legtöbben nem is sejtik, hogy a fantasztikum teoretikusai milyen sokféle kategóriát különböztetnek meg a műfajon belül. Bár ezek gyakran átfedésben vannak egymással, vannak olyan jellegzetességek, amelyek alapján jobban be lehet sorolni a köteteket az egyik vagy másik csoportba. Ez fajta aprólékos klasszifikáció lehetővé teszi, hogy az olvasók könnyebben megtalálják a maguk számára ideális fantasy könyveket. A műfajon belül most a romantikus fantasy könyvek kerülnek górcső alá, amelyek legfőbb sajátossága, hogy az olyan hagyományos elemeken, mint mágia, varázslat, misztikum, természetfeletti lények és mesebeli hősök mellett megjelenik a romantika is, mint központi téma.

A romantikus fantasy könyvek ötvözik a romantikus irodalom és a fantasy műfaj jellegzetességeit, továbbá közel áll a középkori lovagi irodalomhoz. A főhős gyakran az eszményi ,,lovag” megtestesülése, aki egyszerre a legkiválóbb harcos, a leghívebb alattvaló, a nők és elesettek védelmezője, erényes, bátor, és tisztességes ember, aki igyekszik meghódítania szíve választottját. A történet olykor egyoldalú érzelmeket vonultat fel. A hős gyakran szenved a viszonzatlan szerelemtől, vagy éppenséggel rengeteg próbát kiállnia azért, hogy végül megélhesse a boldogságot. A romantikus fantasy könyvek végkimenetele jellemzően pozitív, tehát megtörténik a sokáig szenvedő hősök végső feloldozása és beteljesül a rég várt szerelem.

Legjobb romantikus könyvek a fantasy világából

A műfaj rövid jellemzése után következzenek a legjobb romantikus könyvek a fantasy világából.! Listánkban 10 olyan lebilincselő, érzéki románccal átszőtt fantasy könyv található, amiket vétek lenne kihagyni és nem elolvasni legalább egyszer. Fontos, hogy ez nem rangsor, ami kifejezi, hogy az egyik kötet jobb, mint a másik! A teljesség igénye nélkül válogattuk össze köteteket a kategórián belül az olvasók visszajelzései alapján, mely valójában tovább is bővíthető.

1. Richelle Mead: Vámpírakadémia

A romantikus fantasy könyvek listánkat egy klasszikus vámpíros kötettel kezdjük. Richelle Mead 2007-ben adta ki a Vámpírakadémia című sorozatának első részét, ami magyarul 2009. óta olvasható. A nagy sikerű romantikus fantasy könyvsorozat két barátnő, Lissa Dragomir és Rose Hathaway életét követi nyomon, akik egy különös, vámpírokkal és dhampirokkal teli világban élik mindennapjaikat. A lányok között különleges kapocs van. Rose képes Lissa gondolataiban olvasni, így olykor mindkettőjük nézőpontjából megtapasztalhatjuk az eseményeket. Két év bujkálás után Rose és Lissa a Montana erdőségeinek mélyén található Szent Vlagyimir Akadémia fogjai lesznek, ahol különböző pletykákkal és viszályokkal kell megküzdeniük. A történetben fontos szerepet kap egy tiltott szerelmi szál, ami sok fordulatot hoz majd. A szerző műve alapján 2014-ben sorozat-adaptáció is készült azonos címmel Mark Waters rendezésében.

2. Julia Dippel: Izara

Julia Dippel Izara-sorozata az elmúlt évek talán legnépszerűbb német ifjúsági regénysorozata, melynek első része, Az örök tűz, rövidesen a megjelenést követően elnyerte a legjobb német nyelvű első könyvnek járó díjat. A romantikus fantasy könyvek között igazi kincsnek számít, melyben természetfeletti lények, mágia, titkos társaságok és egy tiltott szerelem is szerepet kapott. Ha lebilincselő, fordulatokban gazdag fantasy olvasmányra vágysz, amivel kellemesen tudsz hangolódni a borongós őszi napokra, a varázslatos Izara-sorozat ideális választás lesz számodra.

3. Diana Gabaldon: Outlander-sorozat

Az Outlander napjaink egyik legnépszerűbb, történelmi ihletésű romantikus fantasy könyvsorozata a neves bestseller szerző, Diana Gabaldon tollából. Az első része 1990-ben jelent meg, amit további nyolc követett. A történet a huszadik században játszódik és egy brit ápolónő, Claire Randall időutazását, valamint szerelmi kalandját meséli el. A szerző izgalmas történelmi kirándulásra hívja az olvasók, ugyanis Claire a 18. századi Skóciába utazik, ahol megismerkedik a legendás kelta harcossal, Jamie Fraser-rel. Kettejük románcának kibontakozása rengeteg szenvedélyt és izgalmat kínál az olvasóknak, így nem véletlenül olyan népszerű a műfaj rajongóinak körében.

4. Erin A. Craig: Só és bánat háza

Erin A. Craig Só és bánat háza című kötete hatalmas sikerkötetnek számít idén, így kihagyhatatlan a romantikus fantasy könyvek listánkról. A történet Benedek Elek mesegyűjteményében található Eltáncolt cipellők történetének újragondolása, mely tizenkét gyönyörű királylányról szól, akik varázslatos világba utaznak tánccipellőikkel, hogy a hercegekkel végig táncolják az éjszakát. Az eredeti mesén Erin Craig leginkább azt módosította, hogy az eredeti barátságos atmoszférát kellemetlen, baljós köntösbe bújtatta, ahol a titkok és ármánykodások játszanak fontos szerepet. Egy nap szörnyű tragédia veszi kezdetét egy családban: titokzatos körülmények között néhányan sorra tűnnek el a szigeten. Az egyik nővér, Annaleigh igyekszik fényt deríteni a rejtélyes halálesetekre, miközben a környező falvak rosszindulatú pletykáival is meg kell küzdenie.

5. Sarah J. Maas: Ezüst lángok udvara

Féktelen erő és szenvedély – ez a két szó jellemzi leginkább Sarah J. Maas nagy sikerű romantikus fantasy regényét. Az Ezüst lángok udvara érzéki, fantáziadús könyve biztosan magával ragadja a műfaj szerelmeseit. A történet középpontjában Cassian és Nesta állnak, akiknek mind a belső, mind pedig a külső démonaikkal szembe kell nézniük egy bizonytalansággal teli világban. Amikor Cassian, a bátor a harcos a Rhysand és Feyre uralta Éjszaka udvarba kerül, megismerkedik Nestával, a főtündérrel. Bár ismerkedésük nem indul zökkenőmentesen, sorsuk rejtélyes módon mégis összefonódik és fellobban az egymás iránt érzett, korábban lappangó szenvedélyük. A birodalomban baljós események veszik kezdetét, ahogy az áruló emberkirálynők szövetséget kötnek egymással, Cassian és Nesta összefogása pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy fenntarthassák a békét a birodalomban.

6. Jennifer L. Armentrout: Vérből és hamuból

Jennifer L. Armentrout lenyűgöző vörös pöttyös regénye romantikus és dark fantasy-rajongók ezreit csábította el. A Vérből és hamuból lebilincselő, izgalmakkal és románccal teli regény, mely Poppy érdekes szerelmi életét mutatja be. A lány megesküszik arra, hogy egészen addig, míg nem teljesíti a születésétől fogva rábízott kötelességét, nem enged egy férfi csábításának sem. Amikor találkozik az arany szemű Hawke-kal, úgy érzi, minden felfordul körülötte, és egyre nehezebben tud ellenállni a férfi csábításának. A végzet, a kötelesség és a vágyainak beteljesülése összezavarja Poppy-t, ráadásul az élete is veszélybe kerül, miután az átkozottak árnyéka baljósan közeleg, és a tiltott és a helyes közötti határvonal elmosódni látszik.

7. Cassandra Clare: Aranylánc

Cassandra Clare manapság nagy népszerűségnek örvend a műfaj olvasóinak körében. Számos kötetét, köztük az Aranyláncot is joggal sorolhatjuk a legjobb romantikus fantasy könyvek közé, ugyanis érzelemdús, cselekményekben gazdag és rendkívül izgalmas történetet vonultat fel. A történet 20. században játszódik VII. Eduárd brit király uralkodásának idején, Londonban. A Herondale család életét követhetjük nyomon, akik egyik napról a másikra kénytelenek szembesülni azzal, hogy olyan démoni erő keríti őket hatalmukba, amitől nem tudnak szabadulni. Bár a gyermekek, James és Lucie, idilli körülmények között nőttek fel az árnyvadászvilágban, miután a család Londonba költözik minden megváltozik. Az Aranylánc című regényben az olvasó számos bonyolult szerelmi szálat követhet nyomon és mind a viszonzott, mind a viszonzatlan szerelemnek tanúja lehet.

8. Leigh Bardugo: Árnyék és csont

Leigh Bardugo nagy sikerű Árnyék és csont című kötete 2021-ben jelent meg és napjaink egyik legnépszerűbb vörös pöttyös romantikus fantasy kötetének számít. A lenyűgöző varázslatokkal és elképesztő mágiákkal átszőtt, fordulatos és cselekményekben gazdag történet sok izgalmat kínál a műfaj szerelmesei számára. Aki kezébe veszi ezt a könyvet, rengeteg romantikára és veszélyes találkozásokra számíthat majd a lenyűgöző leírások mellett.

9. Julie Kagawa: A róka árnya

Julie Kagawa A róka árnya című kötetét az idei év legjobb fantasy ifjúsági könyvének választották meg, ami már sokat elárul arról, megéri-e elolvasni vagy sem. A japán mitológiavilág által mélyen inspirált történet biztosan magával ragadja az olvasókat, különösen akkor, ha még a japán kultúra iránt is érdeklődnek. Az ősi legenda szerint a tenger mélyén él egy Nagy Sárkány, aki ezer évente visszatér az emberek világába és teljesíti egy halandó kívánságát. Ehhez azonban szükséges az, hogy az illető birtokolja a mágikus Ezer Imádság Tekercset. A történet ezen értékes papír megszerzése körül forog, mindenki ezt keresi Ivagoto területén, köztük a főhőseink, Kage Tacumi, a démonvadász és Jumeko, a félkicune is. Kettejük találkozása kalandos és olykor életveszélyes események sorozatát tartogatja az olvasóknak.

10. Sephenie Meyer: Alkonyat (Twilight)

A nagy sikerű Alkonyat-könyvsorozat a neves ifjúsági fantasy-írónő, Stephenie Meyer alkotása. A Twilight könyvek világszerte mintegy 155 millió példányban keltek már el, és egészen napjainkig kortalan alkotásoknak számítanak a romantikus fantasy könyvek kategórián belül. Az első regény 2005-ben jelent meg és rövid időn belül meghódította az olvasóközönséget, ami nem csoda, hiszen Edward és Bella szerelmének története magával ragadó. Ki ne olvasna szívesen egy hidegvérű vámpírról és halandó lányról, akiket különösen véletlen folytán összehoz a sors, és örökké tartó szerelem bontakozik ki közöttük? Ha szereted a romantikával fűszerezett fantasy-t, a Twilight könyveket imádni fogod!

Irány a főoldal >>