Dohányzás károsítja a férfiasságod!

Divathóbortok jönnek és mennek. Láttunk már púderezett arcú, hosszú fürtös parókát viselő férfiakat és olyanokat is, akik szoknyát öltöttek. Ettől épp csak egy fokkal férfiasabb viselet a szűk farmernadrág és a csak tutyiként emlegetett vászoncipő. A szépségipar sem marad le a divat mögött. Gyártanak férfi körömlakkot, szemceruzát, rúzsokat ezzel elégítve ki a metroszexuális forradalom hullámait meglovagoló férfiak igényeit.

Szerencsére a klasszikus férfi attribútumok sosem mennek ki a divatból, így továbbra is vonzó marad a szőrős mellkas, a borosta és egy minden tekintetben az ereje teljében lévő férfi. Nem csoda, hogy a legtöbb férfiakra utaló jelzés egyben fallikus szimbólum is.

A megfelelő erekció és a kielégítő szexuális teljesítmény nagymértékben hozzájárul a pozitív énkép kialakulásához. Ezért is gondolnánk, hogy a teljesítőképesség megtartása elsődleges fontosságú, sokan mégis helytelen életmóddal és káros szokásokkal szabotálják saját testi és lelki egészségüket. Az, hogy a dohányzás negatívan befolyásolja a merevedést már nem egyszerű városi legenda, hanem tény. Tíz dohányzó és merevedési zavarral küzdő férfiből négynél már egyetlen füstmentes nap után javulást lehetett felfedezni.

A nikotin érszűkítő hatása közismert, a merevedés pedig elképzelhetetlen a vér megfelelő áramlása nélkül. A tartós és nagymértékű dohányzás károsítja a kismedence vérellátottságát, ami merevedési zavarokat okozhat. Arról nem beszélve, hogy a dohányzás gyakran együtt jár az ivással, az alkohol pedig szintén kedvezőtlenül hat a potenciára.

Nem a kemény erekció elvesztése a dohányzás egyetlen káros mellékhatása. Hagyjuk most a nyilvánvaló tényeket a tüdő és az egész légzőszervrendszerre gyakorolt káros hatásáról és beszéljünk csak arról, hogy a szexuális életet miként befolyásolja. A nikotin rendszeres fogyasztása elszínezi a fogakat, ami már önmagában ápolatlan megjelenést kölcsönöz, amihez még a kellemetlen lehelet is hozzájárul. Senki ne áltassa magát azzal, hogy a füstös lehelet kiiktatható egy kis cukorkával vagy mentolos rágóval. Senki sem csókolózik szívesen olyasvalakivel, aki bűzlik, mint egy hamutartó. A füst könnyen beleeszi magát a ruhába, hajba, szakállba, ami szintén taszító lehet a gyengébbik nem számára. A szeretkezés utáni rágyújtás ugyancsak kiábrándító szokás. A legrosszabb, amit az ember a felhevült testével tehet, hogy összeszűkíti az ereket, amiben még dübörög a vér és az adrenalin. Szex után nem pótcselekvésre van szükség, nem arra, hogy kiszaladjunk az erkélyre vagy füstbe borítsuk a szobát, hanem arra, hogy minél tovább élvezzük egymás társaságát.

A kemény erekció megőrzése dohányzás nélkül sem egyszerű. Számos betegség, gyógyszerek és a stressz is kiválthatják a szexuális teljesítmény csökkenését. A férfiak többsége előbb utóbb szembe kerül ezzel a problémával. Talán könnyebb lesz feldolgozni úgy ezt az új helyzetet, hogy közben nem kell saját magunkat ostoroznunk, hogy nem kell feltennünk a kérdést: vajon, ha nem dohányoztam volna, meg tudtam volna őrizni a potenciámat? Azt mondják sosem késő abbahagyni a dohányzást, de miért ne lehetne a mai az a nap? Ha hinni lehet a kutatásoknak az erekcióra való hajlam már egyetlen nap után erősödik. Megér egy próbát!