A párkapcsolat szakaszai

Sok mindenre van szükség ahhoz, hogy egy párkapcsolat igazán jól működjön, de talán leginkább az alábbiak a legfontosabbak: kompromisszum, szeretet, tisztelet és nyitottság. Az igazat megvallva még akkor is vannak hullámvölgyek, ha mindkét fél beleteszi ezeket a minőségeket a kapcsolatba. Tudni kell azonban, hogy ezek a nehézségek csak erősebbé tesznek minket, és elvezetnek a mély szerelem állapotához.

  1. Érzelmi kapcsolódás

Ez a párkapcsolat első szakasza, az egyik legfontosabb lépcsőfok. Miért elengedhetetlen az érzelmi kapcsolódás kialakítása? Az érzéseink nyílt kommunikálása és kimutatása segít kiépíteni a bizalmat, ami az egész kapcsolat alapját adja. Minden intim és mély szerelem az érzelmi kapcsolódáson alapul. Ettől válik valódivá és erőssé.

  1. Kételkedés és megkérdőjelezés

A párkapcsolatnak van egy olyan szakasza, amikor az egyik vagy mindkét fél elkezdi megkérdőjelezni a másik érzéseit, szándékát vagy épp a sajátját és az egész kapcsolatot. Elkezd azon gondolkodni, hogy vajon a párja-e a megfelelő személy számára.

Fontos tudnod, hogy ez nem feltétlenül rossz. Érdemes öntudatosnak lenned, és kifejezned az érzéseidet. Ám ne ess át a ló túloldalára! A túl sok kétkedés odáig fajulhat, hogy mindent vörös zászlóként értelmezel, ami megmérgezi a kapcsolatot.

  1. Megpróbáltatások ideje

Sokan azt hiszik, hogy a feltétel nélküli szeretet egyik napról a másikra alakul ki a párok között. Pedig nem. A problémák és a nehézségek, amelyeken együtt átmentek, fogják egy magasabb szintre emelni a kapcsolatot, amelynek csúcsán a feltétel nélküli szeretet áll.

A megpróbáltatások megtanítanak a hűség, a megértés, az elfogadás és a türelem fontosságára – abban az esetben, ha nyitottak és tudatosak vagytok.

  1. Csapattá válás

Amikor a párok a kapcsolat kezdeti szakaszában vannak, két külön egységként funkcionálnak. Törődnek egymással, de a kapcsolatból még hiányzik a mélység. A megpróbáltatások során azonban megtanulnak „csapattá” válni. Ez az a szakasz, amikor a kapcsolat együttműködéssé formálódik.

  1. Feltétel nélküli szeretet

Gratulálok, sikerült! A párkapcsolatok utolsó lépcsője a feltétel nélküli szeretet. Ez a legerősebb szakasz. Egy olyan mély kapcsolódás alakul ki mostanra, amely magas minőséget képvisel. Sok pár akar ide eljutni, ugyanakkor nem mindenki képes rá. Hiszen előbb mindig keresztül kell menni az első négy szakaszon ahhoz, hogy felérjetek az utolsó mérföldkőhöz.

Forrás: goodstuff.hu